ТУРИЗМ. Республіканська влада серйозно налаштована навести лад на пляжних територіях півострова. Взявши за основу успішний досвід європейських країн, в Криму проведуть  класифікацію пляжів згідно з переліком та якістю надання сервісу. Як повідомили в управлінні інформполітики Ради міністрів Криму, відповідний проект вже презентували на розширеній нараді з питань підготовки пляжних територій півострова до курортного сезону.

Проект передбачає впровадження 5-ти категорій пляжів за аналогією з готелями. Так, пляжі 1-2 категорій пропонуватимуть мінімальний перелік послуг: туалет, душ, кабіни для переодягання. А 3, 4 і 5-ту категорії отримають ті, хто встановить на пляжах web-камери, створить зони Wi-fi, організує водні атракціони, облаштує спортивні майданчики, пляжні кафе-бари. Вказана система також передбачає проведення оцінки пляжів відповідно до  вимог безпеки та дотримання екологічних норм. За підсумками перевірок пляжам видаватимуться відповідні сертифікати з номером категорії та  «Блакитний прапор», що вказуватиме на чистоту та безпечність території.

Оцінку пляжів півострова планується провести протягом чотирьох місяців.

Кримська влада сподівається, що впровадження таких нововведень буде стимулювати власників пляжних зон до підвищення якості послуг.