У дитячому садку «Джерельце», що в селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області, відкрито першу на материковій території  України групу, де викладатимуть кримськотатарську мову.  Крім цього, ще в одному дитячому садку Новоолексіївки — «Івушки» планують створити факультативну групу з вивчення кримськотатарської мови.

Такі новації — частина плану заходів щодо сприяння реалізації прав громадян на здобуття освіти кримськотатарською мовою та популяризації національних традицій і культури кримських татарів на 2015—2016 навчальний рік, розробленого відділом освіти Генічеської райдержадміністрації.

За словами заступника голови Генічеської райдержадміністрації Гульнари Бекірової, в Новоолексіївці єдина школа на материковій території України, де кримськотатарську мову викладають як окремий предмет. У садках заплановано  оформити куточки, що розповідають про традиції та побут кримських татарів. До цього залучили представників регіонального відділення Меджлісу кримськотатарського народу, батьків та громадськість селища.