На світову економіку чекає затяжний період повільного зростання. Цю думку у четвер висловила керівниця МВФ Крістін Лаґард під час виступу у Вашингтоні в Джорджтаунському університеті. Свій прогноз вона обґрунтовує економічними труднощами, на які наразилася світова економіка, зокрема, чималими боргами та високим безробіттям:

«Світова економіка зараз — слабша, ніж ми очікували півроку тому. Тобто, звісно, вона на шляху одужання, зрозумійте мене правильно, однак слабша за наші сподівання. Ми прогнозуємо помірне зростання наступного року. Це — важливий чинник. Перспективи потенційного зростання — менш райдужні».

Виступ Крістін Лаґард відбувся напередодні оприлюднення Міжнародним валютним фондом чергових прогнозів розвитку світової економіки. Ця подія запланована на наступний вівторок.

«Поміж сильних економік — американська та британська. Вони лідирують й на них чекає зміцнення. Японія переживає більш повільне зростання. В єврозоні воно — найслабше з огляду на валютну неоднорідність в ній», – зазначила Крістін Лаґард.

Із Вашингтона передає кореспондент euronews Штефан Ґробе:

«Крістін Лаґард вважає похмурими перспективи розвитку світової економіки. Поміж названих нею потенційних ризиків — ситуація в Україні та на Близькому Сході, а також загострення епідемії Ебола. Жодна з цих загроз не зникне найближчим часом».

Copyright © 2014 euronews