Нині на Чернігівщині діти масово захоплюються цирковим мистецтвом. А почалося все в селі Макошине Менського району, де три десятки років тому дитячу енергію і непосидючість було спрямовано в артистичне русло. Так народився колектив «Юність» під керівництвом Тамари і Геннадія Шепелів.

Незабаром ідею підхопили в інших населених пунктах області. Хлопці і дівчата опанували такі складні і видовищні циркові номери і настільки вражали глядачів майстерністю, що це почало виходити за рамки простого дозвілля. Тож кілька років тому було відкрито мандрівний фестиваль «Сіверська феєрія». Нині він має статус всеукраїнського.

Нещодавно у артистичному світі юних циркачів відбулася ще одна подія: фестиваль «Крок до циркових зірок». Наймолодшим його учасникам було лише 4 роки, найстаршим — 15. Свято, котре вийшло за рамки Чернігівщини, як і належить, закінчилося нагородами та подарунками. Географія учасників фестивалю свідчить, що циркове мистецтво продовжує народжувати нових «зірочок» на своєму небосхидлі.