ПАМ’ЯТЬ. У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни Президент Віктор Янукович побував у Борисполі, де взяв участь у мітингу-реквіємі та церемонії перепоховання 493-х військових, загиблих у різних районах Київської області 1941 року.

У війні загинули мільйони людей, втрати торкнулися майже кожної української родини. Тому Президент закликав пом’янути всіх жертв війни, зауваживши, що війна не закінчиться, доки не буде поховано останнього солдата, передає УНІАН.

Глава держави пообіцяв, що держава допомагатиме у пошуку і перепохованні загиблих під час війни. За його словами, тінь війни закриватиме сонце, доки в суспільстві є охочі спекулювати на трагічних подіях 70-річної давнини і хто прагне будувати політичний успіх на пам’яті мільйонів жертв найстрашнішої трагедії 20 століття.

Того ж дня Прем’єр-міністр Микола Азаров вшанував пам’ять воїнів, полеглих у боях. У столичному парку Слави він поклав квіти до могили Невідомого солдата. До Меморіалу полеглих бійців, чиї імена так і залишилися невідомими, квіти поклали й Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, члени уряду, народні депутати. У заході взяли участь ветерани Великої Вітчизняної війни, представники громадськості.

Микола Азаров поклав квіти й до пам’ятника тричі Герою Радянського Союзу, маршалу авіації Івану Кожедубу, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.