ФОТОФАКТ

У Чернігівському центральному парку культури й відпочинку два десятки юних художників під керівництвом своїх викладачів безпечними органічними фарбами розмальовували животики вагітним жінкам та щічки і долоні дітворі різного віку.

Медики запевняють, що ненароджений малюк бачить світ очима матері і переживає всі її відчуття. Тож позитивні емоції у цей період украй важливі. Дехто, коли прийде час, "виманює" дитя, "показуючи" йому квіти та інші красоти, аби воно прийшло у світ з охотою і без проблем. Проект "Артживотик" - це ще одна нагода розповісти своїй крихітці, наскільки її люблять і чекають.

Це було справжнє свято, на якому зібралося кілька десятків вагітних жінок з чоловіками і старшими дітьми. Майбутні мами мали змогу обрати малюнок собі до вподоби і вже незабаром гордо демонстрували його оточуючим.

"Напевне, чимало подружніх пар, котрі прогулювалися у цей час парком, після споглядання такої краси замислилися про народження дитини", - зауважила Любов Колонтай, директор центру відповідального батьківства "Азбука для батьків".