ЄВРО-2012. Польща підтвердила запровадження на період проведення футбольної першості спрощеної процедури оформлення шенгенських віз українським громадянам на підставі квитків на футбольні матчі. Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства закордонних справ Олександр Дикусаров.

Для уникнення черг напередодні чемпіонату домовлено заздалегідь провести відповідну інформаційну кампанію в Україні із заохочення власників таких квитків. Починаючи з березня 2012 року слід звертатися до консульських установ Республіки Польща в Україні за оформленням віз, передає УНІАН.

За результатами варшавського семінару з питань взаємодії консульських служб усіх країн ЄС під час проведення масових спортивних заходів на прикладі Євро-2012  зроблено висновок про готовність таких служб України і Польщі надати всебічне сприяння консульським установам країн ЄС під час відвідання їхніми вболівальниками матчів.

Польська сторона ініціює запозичення всіма країнами Євросоюзу позитивного українсько-польського досвіду із забезпечення майбутніх широкомасштабних спортивних заходів.