ЦІНА ПИТАННЯ. Уряд знайде оптимальне рішення щодо скасування експортного мита на зерно. Про це, відкриваючи у середу засідання Кабміну, заявив Премєр-міністр України Микола Азаров, повідомляють кореспонденти УКРІНФОРМу.

«Нарада з аграріями вчора відбулася. Ми почули аргументи селян. Я доручив створити робочу групу, яка протягом сьогоднішнього дня опрацює оптимальне рішення в конкретній ринковій ситуації. Це те рішення, яке забезпечить такий баланс - не втратити доходи бюджету, зберегти рентабельність зернового ринку, гарантувати продовольчу безпеку на наступний рік», - зазначив М. Азаров. 

Глава уряду нагадав, що вчора під Кабміном кількасот аграріїв вимагали скасувати експортне мито на зерно, однак вже напередодні, за словами М. Азарова, він призначив нараду з цього приводу з учасниками зернового ринку. Прем'єр-міністр підкреслив, що налаштований на конструктивний діалог, уряд готовий шукати компроміси. 

«Проте діалог має бути чесним з обох боків. Для чого було виводити людей на вулицю? Хіба це чесно і відповідально? Інтереси селян - це і наші інтереси. Уряд готовий шукати компроміси, але ультиматуми відкидає», - підкреслив М. Азаров. 

Він наголосив, що робоча група упродовж сьогоднішнього дня напрацює оптимальні рішення з приводу можливості скасування експортного мита на зерно.