Днями у Кривому Розі  після вдосконалення та дооснащення відкрили лабораторію з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції, яка працює з 1998 року. Тут проводять аналіз фармацевтичної продукції, яку виробляють, зберігають, реалізують або використовують на Дніпропетровщині. Лабораторія  — територіальний підрозділ Державної служби з лікарських засобів. Нині вона має найсучасніше обладнання на суму близько 7 мільйонів гривень, яке дає змогу проводити більш розширені й точні дослідження за європейськими стандартами, перевіряти якість лікарських засобів, унеможливлюючи людське втручання.

— Криворізька лабораторія — єдиний в області державний заклад, який перевіряє лікарські засоби. Це той кордон, через який не повинен пройти жоден неякісний препарат, — наголосив на урочистому відкритті оновленого закладу голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков. —  Упевнений: з отриманням нового обладнання рівень точності перевірок, а отже, й рівень захисту наших громадян дедалі поліпшуватиметься. Кожен житель області має бути впевнений: ті ліки, які він придбає або отримає в медичних закладах чи аптеках області, безпечні та якісні. Це однаково стосується вітчизняних і закордонних препаратів.

За словами завідуючої лабораторією з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Дарини Полозок,  особлива гордість закладу —  хроматографи.

— Раніше для того, щоб провести хроматографічне дослідження препаратів, слід було транспортувати зразки до Києва. На це витрачали час та фінанси. Тепер обладнання, про яке фахівці лабораторії могли тільки мріяти, є і на Дніпропетровщині, — сказала вона.

Тепер у лабораторії з контролю якості лікарських засобів  та медичної продукції у Кривому Розі є обладнання,  про яке тут давно мріяли, про що пересвідчився  голова Дніпропетровської облдержадміністрації  Дмитро Колєсніков (на передньому плані). Фото надано прес-службою Дніпропетровської ОДА

До речі. Під час дооснащення лабораторія не припиняла працювати. За 8 місяців цього року в закладі провели близько 1300 аналізів лікарських засобів, з яких кожен десятий  було вилучено як неякісний.  Також 2013-го за допомогою фахівців лабораторії проведено митний контроль близько 6300 серій лікарських засобів, з яких 115 серій не відповідали нормам. За перше півріччя цього року вилучено з обігу 1 мільйон 825 тисяч упаковок неякісних, незареєстрованих, фальсифікованих лікарських засобів на суму понад 67 мільйонів гривень.