АВТО. Італійський виробник мотоциклів Ducati разом з усіма своїми боргами може за 860 млн євро (1,129 млрд дол.) перейти у власність німецького автоконцерну Volkswagen, передає ТСН з посиланням на РБК-Україна.

Раніше джерела повідомляли, що Audi досягла угоди з приводу Ducati з його головним акціонером Investindustrial і планує оголосити про операцію в цю середу, 18 квітня.

Деякі аналітики, проте, поставили під питання розумність покупки для Volkswagen, вказавши, що її головними завданнями зараз є інтегрування Porsche і об'єднання операцій виробників вантажівок MAN і Scania.

«При придбанні Ducati Volkswagen мотивувала більше пристрасть до брендів, ніж промислова або фінансова логіка», – вважає Арндт Еллінгхорст з лондонського відділення Credit Suisse.

Після купівлі Ducati кількість марок у володінні Volkswagen збільшиться до 12: під різними брендами концерн випускає зараз практично весь спектр транспортних засобів - від економічних машин для міста до 40-тонних вантажівок.

Нагадаємо, чистий прибуток Volkswagen в 2011 році склав рекордні 15,8 млрд євро, операційний прибуток Volkswagen за 2012 році очікується на рівні 11,3 млрд євро.