Запроваджене спочатку лише в Івано-Франківську добровільне медичне страхування тепер допомагає лікарям і пацієнтам з усієї області. Угоди про співпрацю підписали п’ять районів Івано-Франківщини.

— У всіх країнах лікарняні каси починали діяти з приватної ініціативи, у нашому місті — з ініціативи медичних працівників. Потім вони одержували державну підтримку, а відтак на базі кас відбувався перехід до страхової медицини, — розповідає заступник головного лікаря Івано-Франківської міської лікарні Володимир Вовчук.

Організовує добровільне медичне страхування громадська неприбуткова організація, яка об’єднала громадян і трудові колективи підприємств, установ, закладів та організацій різних форм власності. Жодних обмежень за професією, віком, місцем проживання чи місцем роботи немає.

Членами лікарняної каси вже стали 3 тисячі мешканців області. Переваги відчутні. На підставі виданого їм полісу пацієнти отримують своєчасну і якісну медичну допомогу та обслуговування коштом каси в розмірах, які загальні збори встановили своїм рішенням. Виняток — лише лікування в наркологічному диспансері. На зборах громадської організації вирішили не виплачувати допомогу на лікування венеричних захворювань.

У тих, хто отримав поліс, є й обов’язки — дотримуватися статуту, своєчасно сплачувати внески, регулярно проходити медичні огляди, виконувати рекомендації лікарів і неодмінно вести здоровий спосіб життя.