МЕДИЦИНА

Уряд розгляне план комплексної модернізації ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України» у Києві

Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час відвідання медичної установи. «Ми готові піти на такі витрати. З грошима у нас важко, і ми не будемо ними розкидатися, але потрібно зробити так, щоб після реконструкції наш центр відповідав усім європейським вимогам», — зазначив глава уряду.

Під час спілкування лікарі поінформували Прем’єра про те, що вони використовують європейські протоколи та передові методи лікування, які є у перинатальній медицині. Однак є потреба у більш сучасному медичному обладнанні та проведенні ремонту приміщення інституту, який відкрито у 1979 році, і відтоді ремонту там не проводили.

Лікарі також підкреслили, що Інститут педіатрії, акушерства і гінекології є провідною науково-дослідною установою держави у галузі охорони здоров’я матері і дитини, в якій працюють провідні фахівці, однак у перинатальних центрах, які нині створюють у регіонах, медичне обладнання значно краще, ніж у них.

Медики також зазначили, що вони підтримують зв’язки з європейськими фахівцями. Зокрема минулого тижня їхній центр відвідував лікар французької клініки, який займається ультразвуковими дослідженнями серця плода. «Він почав читати нам лекцію, як представникам африканських країн. Але згодом він дізнався, що ми використовуємо провідні світові технології в перинатальній медицині, й розмова пішла по-іншому. Все те, про що він розповідав, ми робимо уже протягом останніх десяти років, просто він це робить на найсучаснішому обладнанні, а ми — на передостанньому», — зазначили лікарі.

У свою чергу Микола Азаров підкреслив, що вітчизняним фахівцям необхідно поглиблювати співпрацю із закордонними колегами, більше публікуватися, брати участь у міжнародних конференціях. При цьому Прем’єр  пообіцяв відповідну урядову підтримку, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

ДОВІДКА «УК»

Основним напрямком діяльності Інституту педіатрії, акушерства і гінекології є перинатальна медицина. Зокрема заклад здійснює діагностику вроджених вад у дітей, їх лікування (зокрема фахівці роблять унікальні операції вагітним жінкам), лікування та профілактику ускладнень захворювань вагітних та новонароджених, займається розробленням новітніх технологій діагностики, лікування безпліддя тощо.

Щорічно стаціонарну допомогу в Інституті отримує майже 11 тис. жінок та дітей із різних регіонів України, а амбулаторно — приблизно 20 тис. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»