ВИСТАВКА. У Дніпропетровському національному історичному музеї можна подивитися незвичайну експозицію. Майже живі фігурки шахів, серед яких стоїть на сторожі мураха-пішак зі списом, одразу впадають в око відвідувачів незвичайної експозиції. А ось і веселі бджілки —   здається, мало не гудуть і миле сумне лоша неподалік. Всі ці експонати «оживають» із звичайнісіньких шишок завдяки таланту майстра —  Олександра Назаренка.

Лісовою скульптурою він почав займатися ще у 1978 році, коли колега по роботі показав Олександру Володимировичу  книжечки А. Паславського «Природа. Фантазія. Творчість» . Розповідалося в них про те, як  навчити дітей створювати вироби з жолудів, колючок, листочків, шишок та інших природних матеріалів. Інженер-конструктор захопився новою справою, в якій йому допомагають професійні навички. А цікаві ідеї підказують  діти, мультфільми, казки, класичні літературні твори.

У дніпропетровській школі №106 у 1980-х роках О. Назаренко вів гурток  лісової скульптури. Його гуртківці взяли участь у конкурсі «Кращий подарунок  іноземному другу» і отримали грамоту журналу «Піонер», а також путівку в Артек.

Роботи лісового скульптора вже експонувалися на багатьох виставках міста. Їх відвідувачі у відгуках писали: «Навчіть цьому наших дітей». І ось у 2009 році шишковий майстер видав книжку «Шишкарики (дивовижні перетворення лісової шишки)». Олександр Назаренко зізнається, що це була його мрія і відповідь на прохання шанувальників.