Чим потішать шанувальників моди виробники взуття цього літа? Основні тренди, які впадають в око у колекціях найвідоміших виробників та іменитих дизайнерів, – це комфорт і елементи спортивного стилю.

Так, весняно-літня колекція від Інтертоп на сайті магазину https://intertop.ua/ пропонує великий вибір моделей як з окремими елементами спортивного стилю, так і яскравих представників цього напрямку. Звісно, представлені й інші стилі – загалом сотні моделей жіночого, чоловічого і дитячого взуття з нової колекції від відомих виробників Ecco, braska, Clarks, Timberland, Skechers.

Експерти з моди серед основних тенденцій у дизайні взуття весни-літа 2016 відзначають такі.

В Інтертопі представлено взуття відомих виробників Ecco, braska, Clarks, Timberland, Skechers.

1. Підошва-платформа. Без туфель, босоніжок чи мокасинів на платформі цього літа модницям просто не обійтися. На зміну високим шпилькам впевнено прийшли широкі каблуки і суцільна підошва. Платформу можна побачити в більшості моделей літнього взуття. Вони виконані як з невеликим каблуком, так і зовсім без нього. Навіть шльопанці цьогоріч можна придбати на платформі. При цьому сам матеріал платформи різноманітний: від гуми і надлегкого пластику до корку і натуральних плетених матеріалів. Товщина платформи може сягати восьми сантиметрів.

2. Спортивні моделі цього літа збережуть свою актуальність з попереднього сезону. Снікерси і мокасини, кросівки і сліпони й надалі будуть доречними не лише на прогулянці, але й в офісі. Легкі з ручні, ці моделі не дадуть втомитися вашим ніжкам впродовж напруженого дня. Вибір принтів і кольорів задовольнить найвибагливіших покупців. Тут і класичні пастельні відтінки, і неонові геометричні візерунки, і квіткові мотиви, і горошок. Особливо вирізняються кросівки з геометричним малюнком у стилі 60-х та оздоблений шнуруванням скайтер.

3. Балетки. За зручністю вони не поступаються спортивним моделям, однак за універсальністю випереджають їх. Адже створять гарний ансамбль не тільки з повсякденним та у спортивному стилі одягом, а й елегантною сукнею чи спідницею. Хіт сезону – балетки, які нагадують стилізовані елегантні пуанти балерин.

4. Сандалі-снікерси. Цей тренд сезону має вигляд спортивних босоніжок, доповнених кількома широкими ремінцями на зручній застібці-липучці. Тож модниці, які звикли до зручного високого підйому снікерсів в холодну пору року тепер можуть не розлучатися з улюбленою моделлю і влітку.

5. Сандалії-гладіатори. Здавалося б, звична модель такого типу сандалів цього сезону набула нового дихання завдяки оновленій формі, незвичним деталям і принтам.

6. Широкий стійкий каблук. Він ідеально пасує моделям туфель та босоніжок у геометричному стилі.

7. Відкриті моделі з дерев’яною колодкою. Такою «еко-підошвою» оснащені цього літа босоніжки, шльопанці, а також моделі на зразок сабо.

8. Моделі з відкритими носком і п’яткою. При цьому решта ступні в таких «дихаючих» туфлях повністю закриті.

9. Взуття з прозорого пластику, або «желейні» босоніжки й туфлі. Ці оригінальні й недорогі литі моделі надзвичайно зручні, не потребують догляду, ідеально пасують для поїздки на курорт. Однак окремі моделі будуть доречними навіть на міських вулицях.

Діана ТОКАР
для «Урядового кур’єра»