ПРІОРИТЕТИ. Комунальне видавництво «Лубни» отримало бажаний подарунок від обласної влади. За бюджетні кошти його капітально відремонтували. Чого не робилося тут багато років поспіль. Попри те, що приміщення, в якому містяться видавництво, районна бібліотека, друкуються міськрайонна газета «Лубенщина», і чорнухинська, оржицька, гребінківська, хорольська та пирятинська «районки», розташоване над дорогою, в центральній частині міста.

«Непроста була ситуація. Цій будівлі понад 40 років, і з роками її шиферна покрівля зазнавала руйнацій. Вона почорніла, на ній з’явилися тріщини, крізь які почала просочуватися вода. Від цього найбільше потерпала бібліотека, розташована на горішньому, другому поверсі. Під час злив дощові струмені діставали навіть першого поверху. В неналежному стані був фасад будинку. Тож довелося звернутися до обласної влади за допомогою. Нам пішли назустріч, виділили з обласного бюджету 150 тисяч гривень, на які ми зробили гарний дах із металочерепиці. Залишилося тільки прикріпити водостічні пластикові труби, але й вони вже завезені. Готуємося, щоб зробити це за день. А потім встановимо нову огорожу», — повідомила директор видавництва Тетяна Алєксєєва.

Як прокоментував подію начальник Головного управління інформаційної та внутрішньої політики Полтавської обласної державної адміністрації Микола Перепелиця, для того, щоб фінансово допомогти видавництву «Лубни», довелося навіть внести зміни в програму розвитку інформаційної сфери книговидання та розповсюдження. Але добру справу таки зробили.

«Зрозуміло, 150 тисяч гривень, це невеликі кошти, але їх вистачило на ремонт покрівлі. І перші ж дощі показали, що зроблена вона якісно», — зазначив він.

Микола Перепелиця підкреслив, що ремонтні будівельні роботи виконано спільними зусиллями колективу видавництва і районної та обласної влади за місяць. А до 2015 року обласна влада планує посприяти в розвиткові ще п’ятьох видавництв. Причому не тільки коштами на ремонти, а й технікою, в переобладнанні опалення, у плані енергозбереження тощо.