Зокрема за кошти уряду Японії та ПРООН капітально реконструювали старий центральний міст через річку Красна і відремонтували насосну станцію в Дубовому Гаю міста Кремінна — об’єкти, значущі для всього населення районного центру. І це лише два з 15 проектів, які перемогли у конкурсах ПРООН «Оперативне реагування на соціальні та економічні проблеми ВПО в Україні» та «Економічне та соціальне відновлення Донбасу», профінансованих урядом Японії.

Згідно з проектом «Економічне та соціальне відновлення Донбасу» передбачено реалізацію шести проектів на загальну суму понад мільйон доларів, які спрямують на лікарні й будинки для людей похилого віку. Ще п’ять проектів на суму $835 тисяч призначено для реконструкції та відновлення мостів і  шляхопроводів.

«Ми з вами створили унікальні механізми співпраці для реалізації спільної ініціативи Програми розвитку ООН в Україні. Сподіваюся на подальшу плідну роботу заради досягнення миру на нашій землі», — наголосив  голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час спільної прес-конференції з Надзвичайним та Повноважним послом Японії в Україні Шигекі Сумі у межах візиту японської делегації та міжнародних партнерів України з Програми розвитку ООН та ЮНІСЕФ на Луганщину.

А посол Шигекі Сумі заявив: «Ми задоволені співпрацею з керівництвом Луганщини. Попереду багато нових проектів».