Учора Президент Петро Порошенко побував на Львівщині. Він відвідав Академію сухопутних військ Збройних сил України ім. гетьмана Петра Сагайдачного і за вагомий внесок у розвиток освіти та обороноздатності держави надав їй статус Національної. Президент поспілкувався з особовим складом академії. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять 43 випускників, які віддали життя за мирне майбутнє в зоні проведення АТО.

А на Яворівському полігоні разом із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом глава держави взяв участь у відкритті спільних навчань Україна — НАТО з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій «Україна-2015», які відбуваються у межах програми «Партнерство заради миру». Президент оглянув зразки техніки та обладнання, задіяні у навчаннях.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 21—22 вересня перебуває з візитом у нашій країні на запрошення Президента Петра Порошенка. Сьогодні ж відбудеться тематичне засідання Ради національної безпеки і оборони з питань реформування цієї галузі. У її засіданні візьме участь очільник Північноатлантичного альянсу. По завершенні роботи РНБО, повідомляє прес-служба Президента, Петро Порошенко та Єнс Столтенберг виступлять із заявами для представників засобів масової інформації.

Також під час візиту Генсека НАТО в Україні заплановано підписання угод про розмінування територій і поліпшення спроможностей Збройних сил України у сфері комунікації.

Докладніше про ці події ми розповімо у наступному номері «Урядового кур’єра». 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»