«Люди Ікс: Апокаліпсис» — продовження екранного циклу коміксів Marvel. У цій частині автори фільму пропонують глядачеві історію з уже знайомими персонажами: Циклоп, Джин Грей, Шторм та Нічний Змій. Стрічка розповідає, як з’явились ці мутанти-супергерої та що їх об’єднало.

Усе розпочинається з історії Ен Саба Нура, який народився тисячі років тому. Завдяки своїм суперздібностям він багато разів перероджувався, забираючи таланти мутантів, яких йому приносили у жертву. Коли його могутність сягнула рівня богів, люди повстали проти мутанта та ув’язнили його під уламками єгипетської піраміди. На початку 80-х культ, який поклонявся Ен Саба Нуру, розкопав гробницю й розбудив тирана. Могутній мутант почав збирати армію ображених та озлоблених, аби підкорити світ. На свій бік він переманив навіть Магнето, який розчарувався у людях після загибелі дружини та доньки.

Професор Ікс разом із молодими мутантами намагається завадити Ен Саба Нуру. Однак картина не розповідає про банальне протистояння між мутантами і людьми. Фільм змушує задуматись над глобальним питанням: «Чи є ще на світі за що боротися, чи краще створити цивілізацію і почати все наново?».

І, звичайно, високий рівень спецефектів у фільмі не залишать вас байдужими.

Хто ж переможе у цій битві за могутність і людство? На екранах українських кінотеатрів з 19 травня.