У період реформування країни, коли ми переходимо від глибоко вкоріненої радянської системи управління до ефективної європейської моделі, потрібне чітке бачення розвитку кожної території, потрібні стратегії, які б визначили пріоритети, конкурентні переваги, показували б можливості для розвитку та залучення необхідних ресурсів. Розробити такі стратегії, залучити інвестиції, ефективно використати допомогу держави — завдання нових очільників громад, які мають стати справжніми лідерами змін.

Про це сказав минулого тижня віце-прем’єр-міністр — міністр регіональної політики, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час поїздки на Тернопілля, де він зокрема ознайомився з першими кроками успішної діяльності Великогаївської об’єднаної громади.

А тим часом у столиці учасники першої цьогорічної сесії Академії лідерства «Виклики доброго врядування» знайомилися з практичними можливостями впровадження нового вітчизняного законодавства з питань місцевого самоврядування та децентралізації, які отримали нові об’єднані громади, вчилися планувати і готувати стратегії розвитку, ефективно використовувати кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Йдеться про тренінгову програму, розроблену на базі методології «Сучасне лідерство для сучасної місцевої влади» з використанням новітнього інструментарію муніципального менеджменту країн-членів Ради Європи для навчання і підвищення кваліфікації керівників органів місцевого самоврядування.

Завважимо, що Академія лідерства, через яку Рада Європи з 2011 року поширює на наших теренах кращі практики та європейські стандарти врядування, уже стала своєрідною «кузнею кадрів» для вітчизняних реформ управління: чимало її випускників під час торішніх місцевих виборів очолили нові об’єднані громади.

Черговий цикл навчання, за словами менеджера програми РЄ «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» Андрія Гука, складається з трьох сесій і покликаний передусім прислужитися децентралізації.

Досвідчені тренери допоможуть слухачам усвідомити, що сучасне лідерство на місцевому рівні — це наполеглива творча праця задля забезпечення доброго демократичного врядування, навчать їх ефективно залучати до прийняття та реалізації управлінських рішень представників бізнесу і третього сектору, об∂рунтують, яким чином забезпечити прийнятний для всіх сторін результат.

Щиро переймається долею наших реформ автор і провідний розробник популярної тренінгової програми Центру експертизи реформ місцевого самоврядування РЄ «Академія лідерства» англієць Джон Джексон. Сьогодні він знову в Києві й невтомно повторює на загал своє кредо: «Бути чи не бути лідером — особистий вибір кожного. Та саме лідерство на публічній службі здатне призвести до якісних змін, є основою доброго врядування. Головне завдання керівника — розвинути лідерський потенціал інших, спонукати себе і колег до постійного вдосконалення, роботи в партнерстві, орієнтації на взаємні переваги та спільний результат. І тоді все у вас вийде».