На базі Дзвінківського навчально-науково-виробничого центру Боярської лісової дослідної станції Національного університету біоресурсів і природокористування України відкрито сучасну базу практичного навчання.

— Боярська ЛДС — єдине на сьогодні навчальне підприємство в СНД, яке має  сертифікат FSC лісоуправління та внутрішнього ланцюга постачань. Тож кращого місця для проведення практик студентів НУБіП — майбутніх лісівників і землевпорядників годі й шукати, — певен ректор університету Станіслав Ніколаєнко. — Вона об’єкт наукових досліджень й активного впровадження у практику досягнень лісівничої науки.

У Боярці ліс розкриє свої таємниці. Фото надане автором

Щорічно приблизно 500 студентів проходять тут навчальні практики. Відтепер вони мають змогу протягом цілого року набувати практичних навичок в оновленому корпусі, оснащеному новітнім обладнанням і забезпеченому всім необхідним для навчання і побуту. Три навчальні класи з мультимедійним обладнанням і сучасними ортопедичними меблями вже готові прийняти студентів. Наукові ж заходи, конференції, семінари проводитимуть в актовій залі, розрахованій на 120 осіб.

До речі, аналогічний центр підготовки фахівців з рибництва — навчально-науково-виробнича лабораторія аквакультури вже кілька років успішно працює на Київщині.

Артем СИДОРЕНКО
для «Урядового кур’єра»