МЕТА. Вдалий виступ українських спортсменів на останніх олімпіадах спонукав уряд на понеділковому засіданні підтримати окремим розпорядженням національний проект «Олімпійська надія-2022»: створення спортивно-туристичної інфраструктури», затвердивши попереднє техніко-економічне обгрунтування нацпроекту, подане Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. 

Нацпроект передбачає здійснення заходів для подачі у 2014 році до Міжнародного олімпійського комітету заявки на проведення в Україні зимових Олімпійських ігор 2022 року.

У Карпатах для зимової Олімпіади умови є. Бракує лишень інфраструктури. Фото Володимира ЗАЇКИ

Це будівництво в 2012—2021 роках спортивної інфраструктури, зокрема гірськолижного комплексу «Боржава» на Львівщині. Також зведення об’єктів транспортної інфраструктури: аеропортів, автомобільних доріг та об’єктів залізниць. Не менш важливим є спорудження олімпійських селищ і міжнародного медіа-центру.

Фінансування здійснюватиметься як за рахунок коштів приватних інвесторів, так і з державного та місцевих бюджетів, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

За місяць на розгляд Кабінету Міністрів має бути подано пропозиції про визначення центрального органу виконавчої влади, до компетенції якого належатимуть питання координації діяльності з підготовки та супроводження заявки до МОК щодо здобуття права на проведення в Україні 2022 року зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор, а також здійснення заходів з підготовки інфраструктури, потрібної для їх проведення.

Уряд продовжив також реалізацію Державної цільової соціальної програми «Хокей України» до 2017 року. Термін дії відповідної програми окреслювався 2008—2012 рр., однак попередні уряди профінансували її лише приблизно на чверть.

Як зазначив Прем’єр-міністр Микола Азаров, економічна ситуація значно поліпшилася, надходження до бюджетів зростають, тож з’являються реальні можливості створення відповідних умов для фінансування як культурних, так і спортивних та оздоровчих заходів. Метою запропонованого проекту є продовження роботи зі створення умов, спрямованих на масовий розвиток хокею в Україні, насамперед для формування здорового способу життя. Також неабияку увагу приділятимуть і відбору та підготовці обдарованих молодих людей для спорту вищих досягнень. Для цього передбачено формування сучасної інфраструктури, необхідної для розвитку хокею і для залучення якомога більшої кількості осіб, котрі щороку займатимуться масовим катанням на ковзанах.

На засіданні схвалено також Національну  стратегію розвитку освіти в Україні на 2012—2021 роки, яку пропонується затвердити відповідним Указом Президента України.  Після підписання Президентом  відповідного указу та його опублікування документ набере чинності. Уряд же буде зобов’язаний у місячний термін розробити заходи з реалізації Національної стратегії розвитку освіти на найближчі п’ять років. 

 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»