СОЦІУМ. Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов закликав працівників соціальних служб спільно налагодити двосторонній контакт з малозахищеними громадянами.

«Наше завдання – підійти індивідуально до кожного з пенсіонерів, інвалідів, людей з обмеженими фізичними можливостями…», – наголосив голова КМДА під час діалогу з представниками соціальних служб, з якими він зустрівся з нагоди відзначення Дня людей похилого віку.

«Ми зробили все, аби максимально спростити киянам процес оформлення субсидій. На жаль, не всі навіть фізично мають можливість пройти цю процедуру. Прошу кожного з вас: допоможіть цим людям. Тут соціальним службам відводиться ключова роль. Упевнений, ви, як і я, зацікавлені в тому, щоб соціальна робота в місті була дійсно ефективною та дієвою», – звернувся до присутніх Олександр Попов.

Голова КМДА нагадав, що місто збільшує фінансування соціальних програм. Зокрема, нещодавно, 22 вересня, за ініціативи столичної адміністрації Київрада збільшила фінансування програми «Турбота. На зустріч киянам» на 2011-2015 роки.

«Це означає, що роботи у працівників соціальних служб буде більше. Але й можливостей допомогти тим, хто цього вкрай потребує – також», – зауважив Олександр Попов.

Нагадаємо, що відповідно до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» територіальні центри соціального обслуговування надають малозабезпеченим киянам натуральну (гаряче харчування, продуктові та промислові товари, комунально-побутові послуги тощо) та грошову допомогу. Станом на 1 вересня нинішнього року зазначену допомогу на суму 506,8 тис. грн. за рахунок міського бюджету та спонсорських внесків уже отримали понад 9 700 малозабезпечених громадян.