ЛІГА ЄВРОПИ. Португальці залишаються одним з найнезручніших суперників українських клубів у Старому Світі. Досить згадати лише останні невдачі, коли «Брага» зупинила київських динамівців на шляху до фіналу Ліги Європи, а «Порту» не дозволив гірникам вийти з групи у найпрестижнішому турнірі.

Ті самі неприємні спогади пов’язані у вітчизняних лідерів із «Спортингом». П’ять років тому команда з Лісабона в Лізі чемпіонів двічі познущалася із дружини Анатолія Дем’яненка із загальним рахунком — 5:1, а восени 2008-го в рідних стінах і Донецьку обіграла підопічних Мірчі Луческу.

Не зумів зламати сумну традицію і Мирон Маркевич. На стадіоні «Жозе Алваладе» перервалася чудова серія «Металіста»: до цього українці на виїзді відсвяткували п’ять перемог при одній нічиїй. Надію на сприятливий загальний рахунок чвертьфінального двобою залишив мяч Клейтона з пенальті, забитий вже в компенсований арбітром час.

Гол 29-річного капітана гостей засмутив керманича «левів» Рікардо Са Пінту і додав оптимізму тренерському штабу харків’ян.

— У пропущених м’ячах ми винні самі, — зізнався Мирон Маркевич на післяматчевій прес-конференції. — Програти з різницею в один м’яч, та ще й із голом, забитим на чужому полі, — це зовсім не те, що поразка з рахунком — 0:2. Ця проста арифметика додає нам оптимізму напередодні матчу-відповіді.

Наступного четверга бронзовий призер українського чемпіонату не зможе розраховувати на двох центральних захисників — Папа Гуйє і Марко Торсільєрі, які отримали попередження. Натомість відбув дискваліфікацію Едмар, мають повернутися травмовані оборонці Сергій Пшеничних та Фініньо.

ТАБЛО «УК»

Ліга Європи. 1/4 фіналу.

Спортинг (Португалія) — Металіст (Україна) — 2:1

Голи: Ізмайлов (52), Інсуа (65) — Клейтон (91), з пенальті

Шальке (Німеччина) — Атлетік (Іспанія) — 2:4

Атлетіко (Іспанія) — Ганновер (Німеччина) — 2:1

АЗ (Нідерланди) — Валенсія (Іспанія) — 2:1

Матчі-відповіді відбудуться 5 квітня.