БЕЗПЕКА. Американські урядові структури та провідні компанії, які працюють у сфері запобігання і управління надзвичайними ситуаціями, залучатимуться до створення в Україні системи екстрених телефонних викликів за єдиним номером «112». Про це повідомив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога за підсумками тижневого офіційного візиту міжвідомчої делегації до США. 

Міністр повідомив, що українські посадовці ознайомилися з усіма аспектами створення системи «112» — від техніко-економічного обгрунтування до організації всього комплексу реагування на надзвичайні ситуації. «Важливо було з’ясувати й проаналізувати всю логістику, починаючи від безпеки людини і закінчуючи реагуванням на масштабні кризи. Ми в он-лайн режимі дослідили, як працюють технології, які американці пропонують впровадити в Україні», — цитує слова урядовця прес-служба МНС.

Члени української делегації, до якої входили представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства охорони здоров’я, Державної авіаційної адміністрації, фахівці з авіабезпеки великих аеропортів, зійшлися на думці про необхідність єдиного підпорядкування майбутньої системи «112», як це зроблено в США.