Важлива річ, яку треба пам’ятати: країна перебуває у стані війни. На жаль, схід України — індустріальний регіон — серйозно постраждав у ситуації, що склалася. Інфраструктуру було знищено. Гуманітарна допомога не може надійти в ті райони, де її очікують і де орудують терористи.  Із цього міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі розпочав брифінг в Українському кризовому медіа-центрі.

Потрібно бути надзвичайно обережними, скільки і як витрачати коштів. Необхідно запобігти такій «хворобі», як корупція, що була і в Грузії, бо вона з’їдає країну зсередини. Адже це допомагає зовнішній агресії, і це потрібно зупинити. Потрібно, щоб усе було прозоро, урядові потреби мають відповідати інтересам саме України, а не іншої країни.

«Ми тут, щоб припинити марнування, розкрадання коштів, щоб інвестиції були ефективними. Ми для того, щоб будувати, змінювати моделі. Не проводити якісь косметичні зміни і вражати світ. Нам потрібно із самого початку все будувати. Хочу почути всі зацікавлені сторони, бачити молодих громадян України, які будуть віддані державній службі», — вважає Олександр Квіташвілі.

Якщо вдасться побудувати хорошу компетентну команду в міністерстві, яка принаймні буде серцевиною і поведе відомство вперед, впроваджуватиме інновації, технології, хороші ідеї, а потім навчати наступників, то це стане надзвичайно великим досягненням, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми вже обговорювали із Прем’єр-міністром наші наступні кроки, що робитимемо впродовж року. Хочу ці плани представити вам і Кабінету Міністрів. Це швидкі кроки, як змінити ситуацію. Результати будуть суттєвими для того, щоб продовжити подальші реформи, — сказав міністр охорони здоров’я. — Я надзвичайно великий патріот і хочу служити цій справі і цій країні, використовуючи мій досвід, вміння».

Ідеться про те, що систему надання якісної медичної допомоги в Україні має бути збудовано наново. І не під копірку, а з урахуванням принципів успішних країн. «А система закупівель стане відкритою», — пообіцяв Олександр Квіташвілі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»