ПРИЗНАЧЕННЯ

Прем'єр-міністр Микола Азаров представив трудовому колективу МОЗ міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

"Перед вашим міністерством поставлено великі завдання, особливо на етапі реформування системи охорони здоров'я, - наголосив Микола Азаров. - Тому було ухвалено рішення призначити на цю посаду людину, яка добре знає практичну медицину, яка пройшла всі щаблі від звичайного лікаря і до завідуючого управлінням охорони здоров'я, тобто таку людину, яка на практиці знає абсолютно всі складові нашої медицини". За його словами, уряд обов'язково допомагатиме новопризначеному керівнику МОЗ у реалізації тих складних завдань, які поставлено перед відомством. Микола Азаров також зауважив, що наразі країна виходить з кризи, тому видатки на медичну галузь зростатимуть: "Таким чином у держави буде можливість здійснювати необхідні перетворення в галузі, піднімати її до європейського рівня".

У свою чергу новий міністр зазначив, що увагу він зосередить передусім на тому, щоб не допустити надходження на митну територію України контрафактних медичних препаратів, а також на розробці державної програми імпортозаміщення та розвитку власного виробництва медикаментів. Також Мінохорониздоров'я має намір перейти від практики звичайної закупівлі медикаментів до розроблення держзамовлення на виробництво лікарських препаратів.