ПЛАНИ. У проекті державного бюджету України на 2012 рік планується виділити на охорону здоров’я 9,7 млрд грн. Це на 168 млн грн більше, ніж цього року. Про це заявив на відеоконференції з профільними управліннями в областях заступник міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов.

Зокрема передбачаються субвенції місцевим бюджетам в обсязі 2,8 млрд грн.

— Усі ці розрахунки направлені до Верховної Ради, яка має розглянути проект бюджету 22 вересня. Ми сподіваємося, що наші пропозиції будуть враховані, — зазначив Олександр Толстанов.

За словами заступника міністра, у проекті державного бюджету  передбачається значне підвищення мінімальної заробітної плати. У січні 2012 р. вона становитиме 1073 грн, у липні — 1102 грн, у жовтні — 1118 грн, у грудні 2012 р. — 1134 грн. Планується також підвищити погодинну заробітну плату.

На придбання медикаментів у рамках державних програм передбачається 3,2 млрд грн, зокрема місцевим бюджетам — 1,8 млрд грн. Міністерство охорони здоров’я виступило з ініціативою збільшити комплектацію аптечки лікарів невідкладної швидкої допомоги. Місцевим бюджетам на це планують виділити 321 млн грн.

Учасники відеоконференції обговорили проблеми реформування галузі, створення системи екстреної медичної допомоги, відновлення системи наставництва.