Студенти і викладачі акуратно спакували посилки бійцям. Фото надано автором

Викладачі й студенти ветеринарного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБіПУ, м. Київ), декан якого академік Микола Цвіліховський, а також фахівці НДІ здоров’я тварин на чолі з професором Дмитром Засєкіним організували збір макулатури та благодійних внесків і на виручені кошти придбали медичні препарати для військових, які захищають цілісність України у зоні АТО. Передасть медикаменти бійцям на передову волонтерська група, яку координує корпункт «Урядового кур’єра»» в Запорізькій області і залучає до реалізації благодійних програм на підтримку захисників України всіх небайдужих.

До організації акції на факультеті ветеринарної медицини за підтримки заступника декана факультету з навчальної роботи доцента Василя Данілова долучилися молоді активісти: голова ради молодих учених факультету Наталія Друзь, голова ради аспірантів Ольга Середа, голова студентської наукової спільноти Ярослав Сердюков. Координатор бригади зі збору коштів і придбання медикаментів — секретар ради молодих учених Валерія Зворигіна об’єднала зусилля всіх небайдужих колег.

Отже, зібрали понад 1,5 тонни макулатури та 1666 гривень. На зустрічі зі студентами і викладачами факультету накопичили медикаменти, зокрема антивірусні, протизапальні, знеболюючі препарати та антибіотики. Невдовзі усе доправлять українським воїнам на передову. А колективу факультету ветеринарної медицини нададуть повний фотозвіт.

 

— Наша акція підтвердила, що колектив має чітко виражену патріотичну позицію і активно її реалізовує, — запевнив Дмитро Засєкін. — Ми закликаємо колег з нашого та інших вишів долучитися до участі в акції. Разом зможемо зробити значно більше добрих справ для наших захисників і для незалежності Батьківщини. Організатори нинішньої акції планують розвивати також діяльність, спрямовану на піднесення патріотичних настроїв у колективі. Найближчим часом вони планують провести зустріч у родинному колі факультету із колегами, які захищали Україну і демобілізувалися із зони АТО.