ПРИВІТАННЯ. Прем'єр-Міністр України Микола Азаров привітав  колег, друзів, нових знайомих з 20-річчям Незалежності на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

«Людина за перші 20 років життя мужніє, накопичує знання, сили. Набуває характеру. Від цього періоду залежить, як складеться подальше життя людини.

Приблизно те саме можна сказати і про нашу країну. На моїх очах зароджувалися і розвивалися десятки держав світу. Це було, коли розпадалася колоніальна система, і на її уламках мало не кожен місяць виникало безліч абсолютно нових держав. Чи багато які з них стали успішними? Лічені одиниці. Більшість так і ледь животіють, а деякі ніяк не можуть вирватися з круговороту братовбивчих конфліктів, переворотів, революцій, переділів.

Наша країна зуміла уникнути того трагічного, що супроводжувало і зараз ще супроводжує становлення молодих держав.

Це величезний позитив. Випробування, які на нашу долю випали, я більшою мірою відношу на рахунок «помилок молодості». Нелегке це завдання - створити державу. Потрібно бути патріотом і нести в суспільство великі творчі цілі.

Ми хочемо суспільства добробуту, що дає гармонійний розвиток для кожної людини, що забезпечує свободу духу і думки? Хочемо. Це гідна мета для всіх і кожного. Чи відповідає нинішнє суспільство таким визначенням? Ні. Значить, від усіх і від кожного потрібна мужність, витримка і старанність, щоб досягти мети, пройти весь шлях до неї.

Мужність, витримка і старанність особливі: не заглядати в чужі вікна і кишені, не заздрити чужому добробуту, не нарікати на перешкоди, не сумувати від невдач, а домагатися свого власного успіху.

Мені завжди прикро за нас, коли бачу смуток, безсилля, небажання щось зробити власними руками, звичку копіювати щось чуже. Треба спиратися на свою самобутність і в той же час бути старанними учнями у лідерів.

Ми обов'язково піднімемося і будемо успішними і щасливими за багатьох. У нас для цього є все, а випробування загартували нас.

Нам треба просто повірити в себе, в свою країну, в нашу державу.

З Днем народження країни, друзі!», - написав Глава Уряду України.