СПРАВИ ЗЕМЕЛЬНІ. Земельна реформа дозволить  визначити власника на землі. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров після покладання квітів до могили Петра Столипіна з нагоди 100-річчя з дня його загибелі, повідомляє Департамент інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Зараз перед нами стоїть завдання зробити так, щоб на землі з’явився хазяїн, який буде думати про родючість землі, про те, щоб від землі була ефективна віддача, щоб вона годувала не тільки його, а й країну та державу», ─ наголосив Микола Азаров.

Також Микола Азаров принагідно пригадав, що однією з реформ, які 100 років тому намагався втілити Петро Столипін, була саме земельна реформа.

«Ви бачите, як це перегукується: 100 років минуло, а проблеми залишилися ті ж самі. Вже час їх вирішувати», ─ зазначив Прем’єр-міністр, говорячи про земельну реформу. Він зауважив, що головне завдання земельної реформи полягає в тому, щоб зробити селянина реальним власником землі.

Глава Уряду підкреслив, що саме Петро Столипін зруйнував общинне володіння землею: «Що таке общинне володіння землею? Земля нічия. Сьогодні наділ одному, завтра – іншому. Який сенс займатися цим наділом, думати про його родючість, ефективність використання?», ─ сказав Микола Азаров.