Миколаїв отримав власний оригінальний гастрономічний символ. Ним став торт «Миколаївський Наполеон», який переміг торік у конкурсі на кращий кондитерський виріб. Тоді всі охочі подавали на розгляд журі рецепти й торти, які мали бути оригінальними та асоціюватися з Миколаєвом. Найсмачнішим миколаївським «Наполеоном» під час конкурсу обрали торт з фісташками, який вигадала і спекла кулінар-любитель Наталія Метельська. Поки що солодкий символ міста так і не вийшов у виробництво. Але торти вже можна скуштувати: їх виготовляють в обмеженій кількості в одному з кафе міста. Коштує «Наполеон» близько 280 гривень, має оригінальну упаковку, на якій зображено пам’ятки міста.
Успішний підприємець, організатор конкурсу «Миколаївський Наполеон» та перший переможець всеукраїнського проекту «Король десертів» Олег Чередниченко розкрив ексклюзивний рецепт солодкого символу міста. На зустрічі з Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем кондитер повідомив, що вже почали виготовляти і продавати торти. Олександр Сєнкевич, який був у складі журі конкурсу «Миколаївський Наполеон», зазначив, що торт має стати візитівкою міста.
За умовами конкурсу рецепт «Миколаївського Наполеона» має стати надбанням усіх містян. І першим з миколаївців, якому розкрили унікальний рецепт, став міський голова. А зовсім скоро кожен городянин зможе приготувати частування в себе вдома, пообіцяв ресторатор.