В Україні розпочався місячник добровільної здачі зброї. Заходи триватимуть з 1 по 30 листопада 2013 року.

Якщо громадяни у вказаний термін добровільно здадуть до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну або газову зброю, то в подальшому вони матимуть можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах.

Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів чи вибухівки — злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя — не лише порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть статися з громадянами або з їхніми неповнолітніми дітьми.

Для виведення зазначених предметів та матеріалів із незаконного обігу Міністерство внутрішніх справ і проводить місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів і спеціальних засобів.

Громадяни, які добровільно звернуться до міліції для здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

При цьому необхідно врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

Для отримання докладних роз’яснень зацікавленим особам слід звернутися до працівників дозвільної системи або дільничних інспекторів міліції, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»