ПРАВОПОРЯДОК. Винних у неналежній організації спецоперації із затримання особливо небезпечних злочинців в Одесі, під час якої загинуло двоє працівників міліції, буде покарано. Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

За його словами, також прийнято рішення про повернення у спецпідрозділи штурмових груп та придбання сучасної техніки, обладнання та озброєння, яке відповідає потребам сьогодення і спроможне вберегти життя міліціонера. Урядовець констатував, що, на жаль, проблема навчання особового складу та недостатній рівень його захищеності та озброєності спричинили такі жертви, як на Одещині.

Міністр наголосив на тому, що порівняно з 2009 роком, коли на придбання зброї та засобів захисту було витрачено лише 76 млн грн, з 2010-го на поліпшення матеріально-технічної бази витратили вже понад 446 млн грн. А у 2011 році ця цифра становить 996 млн грн. Проте враховуючи, що в останні роки на оснащення було виділено лише 5–10% від необхідного, навіть такої значної суми нині недостатньо для задоволення всіх накопичених потреб. 

«Я згоден з тим, що наразі міліція не відповідає потребам сьогодення. Проблема в тому, що за 20 років незалежності в державі не змінювалися принципи роботи міліції. Але ж при цьому країна зазнала кардинальних змін», — зазначив Анатолій Могильов. Говорячи про реформування системи МВС, урядовець повідомив, що зміни торкнуться принципів роботи міліціонерів, стереотипу мислення, внутрішньої нормативної бази та законодавства, системи відомчої освіти та кадрового апарату, повідомляє прес-служба профільного міністерства.