Декотрі інформаційні ресурси некоректно процитували Міністра соціальної політики  Андрія Реву, подавши вирваний з контексту його вислів, що наче б то «органам соціального захисту не під силу впоратися з такою кількістю субсидіантів, оскільки процедура оформлення субсидії триває близько 10днів».

Міністр соціальної політики України говорив про проблеми з призначенням субсидій винятково в контексті питання щодо їх можливої монетизації. На думку Андрія Реви, таке рішення не на часі, оскільки через низьку інформатизацію і автоматизацію органів соціального захисту населення, вони неспроможні забезпечити призначення монетизованих субсидій у десятиденний термін.

Мінсоцполітики відповідально заявляє: жодних проблем з призначенням субсидій на 2016—2017 роки в органів соціального захисту немає і не буде. Житлові субсидії громадянам призначаються своєчасно, в повному обсязі, відповідно до вимог чинного законодавства. Органи соцзахисту з оформленням нових субсидіантів справляються без проблем.

Звертаємо увагу журналістів, що станом на 31 серпня 2016 року безповоротну допомогу Уряду у сплаті житлово-комунальних послуг отримують майже 6 млн. домогосподарств. Цим родинам субсидія дуже призначена, повторно — з початком опалювального сезону — звертатися не потрібно.

Міністерство соціальної політики України