ФУТБОЛ. Головний тренер донецького футбольного клубу «Шахтар» Мірча Луческу напередодні матчу 1/8 фіналу Кубка України з київським «Динамо» відзначив, що для його команди настав момент показати характер, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на офіційний сайт «гірників». 

«На нас чекає дуже важка гра. «Динамо» давно чекає і хоче обіграти нас саме у кубковому матчі. Важливо, щоб наша команда зберегла ту налаштованість на перемогу, яка була під час останніх тридцяти хвилин гри чемпіонату з «Металістом». Можу сказати, що фізично ми виглядали непогано, на відміну від матчу з «Зенітом»: постійно давили, нагнітали», ─ сказав Луческо.

─ У зв'язку з низкою невдач чи можна сказати, що зараз у «Шахтаря» криза?

─ За результатами ─ так. Хоч до цього ми тільки вигравали. Але в житті команди бувають різні ситуації. Ми проходимо зараз не через найкращу з них. Сьогодні стоїть завдання підняти моральний дух всіх гравців, щоб вони не подумали, що існує тільки невдача, і зовсім по-іншому ставилися до всього. На нас чекає низка важливих ігор, плюс ми втратили на невизначений термін провідного гравця Фернандіньйо. А все почалося, напевно, з матчу з «Порту», в якому вивели з поля двох наших центральних захисників. Їх нелегко замінити, та й настрій у Ракицького і Чигринського був не найкращим. Настав момент, коли команда має показати характер і довести, що ми сильний колектив, як це і було до недавнього часу.

─ У зв'язку з щільним графіком чи можна чекати, що на матч з «Динамо» вийде не основний склад?

─ Напевно будуть зміни у складі. У матчах з «Зенітом» і «Металістом» ми не могли міняти гравців. У «Динамо» ж була така можливість, і в останній грі з «Зорею» вони дали відпочити деяким футболістам. Але під час нашої зустрічі з «Динамо», напевно, втома виконавців не виходитиме на перший план. У гравців буде велике бажання показати всі свої кращі якості в українському дербі.