ФУТБОЛ. Напередодні матчу 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА між футболістами донецького «Шахтаря» і кіпрського АПОЕЛа головний тренер «гірників» Мірча Луческу у вівторок поспілкувався з журналістами, передає УКРІНФОРМ.

«Всі знають, що таке Ліга чемпіонів. І ми дуже раді, що граємо на груповому етапі найпрестижнішого єврокубкового турніру. У гравців велике бажання виступати на такому високому рівні. Головне - продовжувати рухатися в тому ж напрямі та добиватися гарних результатів», ─ сказав Мірча Луческу

Він зауважив, що у цих змаганнях у команди зовсім інший рівень мотивації та бажання показати себе. «Наша команда зростає з кожним роком, вже набула впевненості у собі. Тепер ми створюємо проблеми тим командам, з якими раніше було гідно просто зіграти», ─ повідомив журналістам наставник «оранжево-чорних».

Головний тренер донеччан вважає, що найближчої середи на «Шахтар» чекає дуже складний матч. «Зазначу, має бути гра не з кіпрською командою, а з мікс-командою із бразильців і португальців. Це приклад розвитку бізнесу паралельно з футболом. Клубом купуються гравці, потім він намагається в Лізі чемпіонів чогось добитися і за рахунок цього заробити певні суми. Я спеціально роблю цю ремарку, щоб наші уболівальники уявляли собі: завтра на нас чекає дуже складна гра», ─ сказав Мірча Луческу.

«Наш завтрашній суперник ─ організований колектив з хорошим тренером на чолі. Стиль гри цієї команди схожий на наш ─ специфічний футбол для латиноамериканців, що базується на гарному контролі м’яча і техніці. Тобто на хороших індивідуальних якостях футболістів АПОЕЛа», ─ підкреслив Мірча Луческу.

«Ми зробимо все можливе, щоб не відчувалася відсутність дискваліфікованих гравців (Дмитра Чигринського і Ярослава Ракитського. ─ Ред.). Спробуємо так організувати свої дії на полі, щоб добитися позитивного результату, ─ запевнив тренер. ─ Це найважливіше. Буде нелегко. Треба мати терпіння, щоб досягнути бажаного результату». У матчі, також, не прийме участь Фернандіньйо.

Нагадаємо, поєдинок «Шахтар» ─ АПОЕЛ обслуговуватиме бригада арбітрів з Австрії на чолі з Робертом Шергенхофером.

Зустріч відбудеться 28 вересня на «Донбас Арені» в Донецьку.

Початок о 21:45.

Телетрансляція на каналі «1+1».

В іншому матчі групи G російський «Зеніт» у Санкт-Петербурзі прийматиме португальський «Порту».

Турнірне положення:

«Порту» ─ 3 очки,
АПОЕЛ ─ 3,
«Шахтар» ─ 0,
«Зеніт» ─ 0.