Місія МВФ, яка проводила у Києві перемовини щодо надання наступного кредиту, досягла угоди на рівні експертів з українською владою, заявив керівник місії Рон ван Руден.

Як вказується, у разі виконання Україною низки умов, рада директорів може ухвалити рішення про надання коштів у липні.

Керівництво України неодноразово заявляло, що очікує на отримання наступного траншу кредиту від МВФ у розмірі 1,7 мільярда доларів.

«Місія досягла угоди на рівні експертів з владою України, потрібної для узгодження другого траншу згідно з програмою розширеного фінансування», — йдеться у заяві.

Цю домовленість, як наголошує Рон ван Руден, мають затвердити керівництво МВФ та рада виконавчих директорів.

За словами голови місії, Україна за останній рік домоглася значного прогресу у відновленні макроекономічної стабільності, попри складні умови.

«Стійке проведення структурних й інституційних реформ зараз важливе для перетворення досягнутого відновлення в стабільне і стійке зростання», — зауважили в МВФ.

У місії додали, що відданість боротьбі з корупцією має стати тестом для влади на здатність зберегти внутрішню та зовнішню підтримку своєї політики.

Також у місії наголосили на важливості зусиль влади для закріплення фіскальної та фінансової стабільності, підвищення транспарентності і забезпечення верховенства права, а також реформуванні великого та неефективного сектору державних підприємств.

ВВС Україна