БРАТАННЯ ДВОХ СТОЛИЦЬ. У Харкові пройшли дні Львова, які розпочалися з урочистостей на майданчику біля Харківського національного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка. Гості та господарі двох культурних столиць України обмінялися привітаннями та висловили бажання про подальшу співпрацю між двома містами в галузях освіти, культури і туризму.

Під час урочистої церемонії львів’яни передали харків’янам символ свого міста – скульптуру лева, якого розмалювала студентка Львівської академії мистецтв Тетяна Цюпка. «У гості не годиться їздити з порожніми руками, –зазначив заступник Львівського міського голови Василь Косів, – тому від громади міста Львова громаді міста Харкова й вручено такий подарунок. Це фрагмент одного з львівських фестивалів, на яких найкращі художники міста розмальовують скульптури – символи міста Львова – левів. Усі вони –неповторні, несхожі один на одного, це – твори мистецтва. Один з них львів’яни і подарували харків’янам».

Василь Косів провів також презентацію туристичних можливостей Львова для студентів Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Він розповів про історичні і сучасні львівські пам’ятки, про туристичні бренди міста лева. Студентам університету презентували й львівську IT-індустрію та запросили їх на стажування і на роботу в місцеві IT-компанії.

Крім цієї презентації, в рамках програми днів Львова у Харкові, відбулася промоакція від львівських товаровиробників, передача книг львівських авторів школярам Харкова та вулична вистава від львівського духовного театру «Воскресіння».