Майстри красного слова та облдержадміністрація Закарпатської області готують до 200-річчя Тараса Шевченка спільний видавничий проект. За словами голови обласної організації Національної спілки письменників України Василя Густі, до славної дати видадуть твори про Тараса Григоровича, написані видатними поетами Закарпаття, а також україномовними літераторами з Угорщини, Словаччини, Польщі та Румунії. Також залучать поетів  з інших  областей, зокрема лауреатів Національної Шевченківської премії.

Книга під назвою «Зоря Шевченка над Карпатами» поповнить бібліотечні фонди Закарпатської та сусідніх областей. Уже відбулося засідання робочої групи, яка накреслила поетапні кроки виходу  цього видання.

— Цінність  проекту в тому, що в одній книжці будуть зібрані кращі поетичні твори митців усього Карпатського регіону, і це дасть змогу краще зрозуміти постать Великого Кобзаря, значення його творчості для співвітчизників, — сказав керівник робочої групи, заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Павло Черево.