15 липня 2011 року перший заступник голови Державної митної служби України (ДМСУ) Олександр Дороховський та Генеральний директор Української асоціації тютюнових виробів «Укртютюн» Валентина Хоменко підписали Меморандум про співробітництво між Держмитслужбою і Асоціацією «Укртютюн», повідомляє прес-служба ДМСУ .

Практика підписання меморандумів про співпрацю, а за останні два роки підписано близько 20 таких угод, та позитивний досвід їх реалізації — приклад ефективного  співробітництва Державної митної служби і бізнесу.

Згідно з положеннями Меморандуму, виробники тютюнових виробів беруть на себе ряд зобов’язань. Зокрема, в визначених Меморандумом випадках, вони будуть надавати інформацію про місце, дату виробництва та покупця тютюнових виробів.

Зі свого боку ДМСУ буде інформувати асоціацію про затримання тютюнових виробів, а також залучати фахівців компаній для висновків щодо оригінальності продукції.

Все це дозволить повністю відстежувати «ланцюжок» пересування тютюнових виробів з метою запобігання їх незаконному переміщенню через кордон.

Сторони також визнають важливість знищення контрафактних тютюнових виробів перед тим, як вони зможуть потрапити як на внутрішні, так і на зовнішні ринки.