Віднині українці зможуть набагато дешевше ввозити товари на територію нашої держави, оскільки в Держмитниці погодилися підняти планку безмитного імпорту з 200 євро до 1 тисячі, говориться в газеті «Комерсант-Україна».

Держмитниця і комітет Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики узгодили до другого читання одну з ключових норм нової редакції Митного кодексу. Поріг вартості товарів, які перевозять українці в ручному багажі і за які не потрібно буде платити податки, буде збільшено з 200 євро до 1 тис. євро.

Загальна вага товарів однієї партії не повинна буде перевищувати 50 кг.

Митники домовилися з депутатами, що норма в 1 тис. євро буде поширюватися на фізичних осіб, які перетинають кордон не частіше, ніж один раз на добу. У разі перевищення цієї суми або частоти виїзду за кордон товари будуть обкладатися митами - 10% вартості товару та ПДВ. При міжнародних поштових та експрес-посилках буде застосовуватися обмеження в 300 євро. Оподатковуватись буде частина їх вартості, що перевищує встановлений поріг.

Нагадаємо, раніше Міждержрада ЄврАзЕС (вищий орган Митного союзу) схвалила поправки до Угоди про порядок переміщення фізичними особами товарів для особистого користування через митний кордон МС, згідно з якими фізособам можна перевозити повітряним транспортом без сплати мит товари на суму 10 тис. євро.