Міжнародну організаційну та фінансову допомогу за програмою iHUB найперше спрямують на розвиток стартап-компаній у сфері інтернет-технологій. На цьому наголошували учасники зустрічі, яку очолив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. На ній місцева влада та представники міжнародних фундацій намітили конкретні заходи щодо створення в адміністративному центрі Прикарпаття осередку підтримки підприємливої молоді. Запропоновані інвестиції та різноманітні тренінги, семінари, майстер-класи від досвідчених закордонних експертів забезпечать підприємців-початківців стартовим капіталом і новими знаннями з профільного менеджменту.

— Це дасть змогу нашій молоді, яка обрала сферу ІТ-технологій, професійно реалізовувати себе у рідному місті, втілювати у життя цікаві ідеї, створювати власні високотехнологічні продукти та експортувати їх на світовий ринок, що сприятиме підвищенню ВВП та притоку іноземного капіталу в нашу область, а відтак і в Україну. Не секрет, що українські ІТ-фахівці досить затребувані за кордоном. Поява Центру підтримки інновацій та підприємництва iHUB зміцнить бренд Івано-Франківська як прогресивного та європейського міста, — наголосив Віктор Анушкевичус на урочистостях з підписання угоди про відкриття такого центру.

З цієї нагоди до Івано-Франківська завітали перший секретар Посольства Норвегії в Україні Бйорнар К. Гудместад-Теіген, президент фундації Seed Forum Norway Стейнер Хоель Корсма та голова правління Міжнародного благодійного фонду «Сід Форум Україна» Дмитро Подолєв. Саме ці організації і виявили бажання сприяти всіма засобами інноваціям та підприємництву на Прикарпатті. Додамо, що мережу таких центрів заснували торік завдяки підтримці Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Посольства Королівства Норвегія в Києві. 

Гості високо оцінили роботу керівництва Івано-Франківська в розвитку державно-приватного партнерства.