Меморандум про співпрацю підписано між Вінницькою облдержадміністрацією, Вінницькою міськрадою та громадською організацією «Народна перемога» під час презентації в облдержадміністрації проекту «Мольфар». Він передбачає створення дієвої системи медичної логістики, що дасть змогу забезпечувати координацію дій волонтерів, лікарів і військових під час надання медичної допомоги та зменшить час доставки поранених у медзаклади. Також надаватимуть бійцям консультативну інформацію, шукатимуть медикаменти і товари медичного призначення.

– Наші волонтери за фінансової підтримки меценатів розробили програмний продукт, який об’єднає станцію швидкої допомоги, лікарні, аптечні пункти і станції переливання крові. Тож лікарі оперативно матимуть усю  інформацію. Дуже вдячна міській та обласній владі, які надали майданчики, щоб визначити наші прорахунки, зрозуміти, де потрібно допрацювати, щоб уже готовий проект програмного забезпечення передати на територію воєнних дій, — зазначила президент громадської організації «Народна перемога» Юлія Вотчер.

Сторони домовилися про реалізацію проекту впровадження безкоштовного програмного забезпечення для лікувальних закладів міста і області.

«Ідеться про абсолютно нову систему, яка дасть змогу мінімізувати ризики з розвитку хвороби того чи того хворого», — зауважив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.