Є чому радіти сім’ї молодих медиків — нова квартира їм до вподоби. Фото прес-служби облдержадміністрації

У молодих лікарів Маньківської центральної районної лікарні, що на Черкащині,  — новосілля. Став до ладу після реконструкції гуртожитку новий багатоквартирний будинок, у якому житимуть молоді спеціалісти. Три сім’ї вже обживають помешкання. Ще дві квартири чекають нових господарів.

Нове благоустроєне житло — результат спільної роботи  місцевого керівництва і обласного. Реконструкцію гуртожитку під житловий будинок у Маньківці розпочали ще 5 років тому. Згодом через нестачу коштів фінансування проекту припинили, а торік завдяки ініціативі райдержадміністрації та районної лікарні  питання розглянула регіональна комісія Держфонду регіонального розвитку України. На добудову об’єкта спрямували з Держ?фонду понад півмільйона гривень, ще близько третини мільйона забезпечили місцеві бюджети. За останні кілька років це вже друга новобудова для працівників районної лікарні.

Сертифікати та ключі від квартир їм вручив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. Він наголосив, що турбота про лікарів, яку проявляють у цьому районі, має стати прикладом для інших. Залучення молодих фахівців до медичного обслуговування населення нині пріоритетне, особливо в сільській місцевості. Тим більше що на Черкащині зміцнюється база для навчання медиків. Невдовзі тут запрацює філія Луганського медичного університету. Дуже важливо забезпечити для життя та роботи лікарів належні умови — це стосується як житла, так і гідної зарплатні.