Відбулося спільне засідання парламентського Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму за участю міністра молоді та спорту Ігоря Жданова, його заступників і керівників ключових департаментів відомства, а також міністра соціальної політики Павла Розенка.

Ініціатива спільного засідання належить Ігореві Жданову. «Вважаю, що для Мінмолодьспорту важливо активно співпрацювати із профільним комітетом Верховної Ради. Ми узгоджуватимемо програму дій у напрямку спорту й у молодіжній політиці, разом напрацьовуватимемо законопроекти», — поділився планами міністр.

Урядовець повідомив присутнім про перші кроки на новій посаді. Зокрема про проведення зустрічей із керівниками спортивних федерацій, молодіжних організацій, а також про пріоритети діяльності міністерства. Він також запропонував ввести членів профільного комітету ВР до складу колегії міністерства та взяти участь у виїзному засіданні, яке відбудеться наприкінці грудня у місті Тетіїв Київської області.

«Пропоную поїхати у звичайний райцентр та подивитися на реалії й умови, в яких працюють рядові фахівці спортивної сфери, де займаються діти, і зробити відповідні висновки», — цитує слова Ігоря Жданова прес-служба Міністерства молоді та спорту.

Крім цього, очільник Мінмолодьспорту доручив заступникам бути присутніми на кожному засіданні згаданого комітету, де розглядатимуть питання компетенції міністерства.

Голова парламентського комітету Артур Палатний подякував Ігореві Жданову за готовність до співпраці: «Хочу запевнити, що наш комітет прозоро підтримуватиме всі корисні ініціативи міністерства. Що стосується депутатів, то вони із задоволенням братимуть участь у роботі колегій та виїзних засіданнях міністерства».

Він також зауважив, що розвиток масового спорту та національно-патріотичне виховання, які є визначеними пріоритетами діяльності міністерства, надзвичайно важливі. Адже спільне завдання — забрати дітей з вулиць та дати їм альтернативу. Особливу увагу влада має приділити дітям, які опинились у зоні АТО.

Міністр соціальної політики Павло Розенко зауважив, що співпраця очолюваного ним відомства із профільним комітетом Верховної Ради буде також тісною. «Ініціативи міністерства у сфері сімейної політики планую представляти самостійно. З огляду на складну економічну ситуацію нас чекають непрості рішення, та ми працюватимемо публічно й чітко аргументуватимемо свою позицію».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»