У місті над Сновом, яке й отримало свого часу назву від річки, народився Микола Щорс, що прославився як військовий діяч часів громадянської війни. У 1935 році  його рідне місто перейменували на Щорс. І ось тепер на населений пункт знов очікує зміна назви. Як воно тепер називатиметься чи, може, повернуть стару назву, — вирішить місцева громада.

Обласна комісія з реалізації закону про декомунізацію, до якої увійшли місцеві чиновники, історики, представники громадських організацій, склала попередній список населених пунктів Чернігівщини, які підлягають перейменуванню, проводить консультації з музейниками, істориками, правниками щодо втілення вимог закону. Обласне об’єднання ВУТ «Просвіта» видало збірник «Чернігів європейський. Повертаємо історичну пам’ять та справедливість», де зібрано пропозиції щодо зміни назв.

До справи декомунізації своєрідно, почавши із себе, долучилися й працівники Чернігівської облдержадміністрації, про що написав на сторінці у Фейсбуці її голова Валерій Кулич: «Портрети колишніх керівників області покинули залу засідань. Переконаний, що ця традиція радянських часів себе вичерпала».