ПОХОВАННЯ. Лише четверо лівійців стали свідками похорону Муаммара Каддафі, повідомляє ТСН з посиланням на французькі ЗМІ

За даними джерел в Перехідній національній раді, похорон пройшов на світанку 25 жовтня в пустелі в обстановці найсуворішої таємності.

Свідкам довелося заприсягтися на Корані, що вони не розголошуватимуть місце поховання Каддафі. Нова влада боїться, що в іншому випадку прихильники скинутого лідера можуть перетворити його могилу на місце паломництва.

Разом із Каддафі поховали і його сина Мутассіма.

Варто зазначити, що в день похорон у рідному місті Каддафі – місті Сірт, де його полонили та вбили, ─ вибухнула наповнена пальним цистерна. Внаслідок вибуху та масштабної пожежі загинули більше сотні людей, десятки дістали поранення.

Саме в Сірті 20 жовтня повстанські сили захопили в полон і вбили Каддафі. З розслідування обставин його смерті створено спеціальну комісію.

Нагадаємо, раніше також таємно, але не в пустелі, а в море, був похований убитий в результаті спецоперації США терорист №1, глава «Аль-Каїди» Усама бен Ладен. Тіло терориста не показали публіці з міркувань безпеки, море було обрано місцем поховання, щоб могила бен Ладена не стала місцем поклоніння.