Новий підрозділ Нацгвардії створюють під загрози, які нині існують для нашої держави, тож він має бути належно озброєним. Фото з сайту vinnitsa.info

До кінця травня у складі Національної гвардії буде сформовано перший боєздатний професійний батальйон легкої піхоти. Про це повідомив на прес-конференції командувач Національної гвардії Юрій Аллеров. «До кінця травня ми повинні сформувати боєздатний батальйон. Бригада матиме підрозділи піхотного спрямування, будуть бойові підрозділи вогневої підтримки, підрозділи забезпечення, навіть є підрозділ, який забезпечує розвідку за допомогою літальних апаратів. Це комплексний підхід. Вона налічуватиме 2,5 тисячі осіб. І залежно від завдань може розширюватися, — сказав він.

За словами Юрія Аллерова, підрозділ швидкого реагування НГУ створюють спеціально «під загрози», які нині існують для нашої країни. «Унікальність цієї бригади в тому, що її створено під загрози, які існують для нашої держави. Це участь в антитерористичній операції разом зі Збройними силами на передовій під час виконання завдань з визволення міст і селищ на сході України. Надалі, я сподіваюся, що це буде і Крим», — зазначив він.

Як розповів командувач Національної гвардії, новий підрозділ швидкого реагування випробовуватиме ту модернізовану техніку, яку зараз виробляють в Україні. «Триває спрямована робота як уряду, так і міністра для того, щоб поставити на озброєння сучасну техніку виробництва України.

Ми будемо проводити випробування саме в новому підрозділі. Тобто  розробляємо такі складові, як льотні компоненти для швидкого реагування, снайперські школи і проводимо випробування того, що виробляють в Україні», — поінформував Юрій Аллеров. Він також повідомив, що з початку року на контрактну службу в Національну гвардію прийшли 389 осіб, і додав, що нині Нацгвардію комплектують з числа солдатів строкової служби та контрактників.

Водночас наголосив, що не є прихильником комплектації Національної гвардії виключно на контрактній основі. За його словами, саме солдати-строковики, які пройшли службу в Нацгвардії, становлять основу тих, хто потім переходить на службу за контрактом. Юрій Аллеров також звернув увагу на жорсткий добір до лав Національної гвардії. На старті формування бригади швидкого реагування охочих пройти службу в цьому підрозділі було приблизно 1500, з яких на першому етапі відібрали близько 70 осіб. «Це був конкурс. Ми тепер не беремо всіх підряд», — сказав він, додавши, що нині чисельність Нац?гвардії — майже 50 тисяч осіб за максимальної, згідно із законом про Нацгвардію, до 60 тисяч.