В усіх районах Буковини працюють робочі групи, що комплексно перевіряють суб’єктів господарювання різних форм власності щодо усунення неофіційних заробітків. Як повідомляють у департаменті економічного розвитку Чернівецької облдержадміністрації, цього року в поле зору комісійних перевірок потрапило 161 підприємство краю, де використовують найману працю. У цілому їхні керівники отримали 358 пропозицій та рекомендацій щодо усунення виявлених порушень у розрахунках зі своїми працівниками. А три керівники, які злісно ігнорували вимоги трудового законодавства, тепер мають справу з правоохоронними органами.

Легалізовано діяльність 439 тіньових робітників: 70 із них уклали трудові договори, решта оформила приватну підприємницьку діяльність. Це означає, що разом із легальною зарплатою вони матимуть соціальний захист і належне пенсійне забезпечення у майбутньому.

А податкові аудитори Головного управління державної фіскальної служби у Чернівецькій області донарахували за нелегалів у бюджет і соціальні фонди понад 1,1 мільйона гривень. Із 49 перевірених з початку року підприємств краю у 38-ми встановлено порушення закону стосовно виплати заробітної плати та нарахування податків.