ЗАТРИМАННЯ. Управлінням внутрішньої безпеки в Дніпропетровській області ДВБ МВС України було задокументовано факт вимагання коштів у сумі 20000 гривень через посередника, працівником одного з районних відділів міліції м. Дніпропетровська за не притягнення сина громадянина до кримінальної відповідальності. Про це УНН повідомили в прес-службі УВБ в Дніпропетровській області.

За вказаним фактом прокуратурою м. Дніпропетровська відносно працівника міліції та посередника були порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 «Одержання хабара»  та ч. 2 ст. 369 «Давання хабара»  Кримінального кодексу України.

Також, управлянням внутрішньої безпеки в Дніпропетровській області ДВБ МВС України, при проведенні заходів в рамках захисту системи органів внутрішніх справ від злочинних посягань, задокументовано факт дачі хабара слідчому одного з районних відділів міліції м. Кривий Ріг з   боку громадянки К у розмірі 3000 гривень.

«З метою уникнення кримінальної відповідальності для свого цивільного чоловіка, громадянка К на протязі кількох днів пропонувала працівнику міліції грошову винагороду», – йдеться в повідомленні.

Зібрані матеріали перевірки направлені до прокуратури Дніпропетровської області для прийняття рішення згідно чинного законодавства.